Sicilianse pistache pesto pasta

Beproef eens rondreis door Sicilië.  Naast de allerlekkerste ijsjes, Arancinies en Cannelonies is vanzelf sprekend pasta het hoofd gerecht.
Geen supermarkt pasta, maar dan zoals je die thuis bij di mamma krijgt.
Tijdens mijn rondreis door Sicilië was ik opzoek naar echte Siciliaanse familie gerechten. In grote steden was dat helaas niet makkelijk te vinden. Uiteindelijk op het platte land treffen we een agroculture hotel waar we eindelijk van gerechten hebben genoten die niet eens op het menu in de stad te zien waren.
Super lekker en ja ....het allerbelangrijkste ...er was niks uit een potje of uit een zakje.. en dan proef je de echte Italiaanse smaken..zelfs zodat iemand als ik die niet echt een pasta liefhebber is er toch van aan het smikkelen was... zo lekker....
En hoe heeft mijn reis zich beëindigd....vol tassen met pasta...

4 porties


400 g pasta naar keus
100 gr pesto
4 eetlepels crème fraiche
4 thee lepels pistache crème
4 thee lepels verkruimelde pistache noten
4  biologische eieren
20 gr kaas vlokken Granna Parmigiano
Bosje verse peterselie
20 g Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
Peper en zout
Extra Virgin olijf olie

Voorbereid eieren om ze te pocheren volgens deze bereiding wijze:


Doe dan de peterselie, pesto, 20 gr Parmezaanse kaas en 8 eet lepels extra virgin olijfolie, knoflook in de blender en mix tot een mooie gladde, vloeibare saus. Voeg zout en peper naar je eigen smaak toe. 
Kook ondertussen pasta volgens de aanwijzing.
Neem een grote wok pan en giet de saus erin. Breng het aan het kook en roer 1 minuutje door. 
Zet een pannetje met water voor je gepocheerde eieren en breng het aan de kook. Zodra het water kookt die de verpakte eieren erin en zet de timer op 3 minuten. Breng het water tegen het koken aan. Precies na 3 minuten zijn ze klaar.
Ondertussen is je pasta gekookt. Giet deze af maar bewaar wat kook vocht over voor je saus. Voeg een paar lepels van je kookvocht aan de saus toe en roer goed door. Dit helpt dat je saus goed blijft plakken aan je pasta.
Voeg nu de pasta door de saus heen en roer goed er doorheen.

Server op grote pasta borden of op een grote soepbord. Schep een lepel crème fraiche op de top van je pasta en leg voorzichtig het gepocheerde ei er bovenop. Bestrooi met wat fijn verkruimelde pistaches en besprenkel met olijfolie.







Reacties