Gepocheerd ei


Belangrijkste maaltijd van de dag- het ontbijt!

Er zijn heel veel manieren om deze vervolgens te voorbereiden. Mijn keuze voor vandaag was een gepocheerd eitje. Normaal gesproken is dat best lastig om te doen, maar op deze manier lukt het altijd.

Breng alvast een kleine steelpannetje met water aan de kook. 
Ondertussen scheur je vershoudfolie en bestrijk je deze aan de binnen kant  met een druppeltje olie, dat voorkomt dat het ei blijft plakken
.  Pak een kleine glaasje of een klein bakje en bekleed deze met de ingesmeerde vershoudfolie zo dat een holletje ontstaat. 
 Het ei in de midden doen en dan een  kleine pakketje maken en vervolgens vast binden met een touwtje of  die ijzeren draadjes die je bij de boterham zakjes krijgt.
 Zorg wel dat alle pakketjes gesloten zijn anders loopt het ei er tijdens het koken uit.
Pakketjes met ei in het kokende water doen en koken tot de eiwit helemaal wit geslagen is en op moment dat het tijdens het schuddend niet meer vloeibaar is. 
Het zou niet langer moeten dan 5 minuten koken.
Uithalen, bovenste kant uitknippen en voorzichtig overzetten op de bord.
Lekker met wat geroosterd brood en wat gebakken Bacon.
Eetsmakelijk 

Reacties

  1. Ziet er niet alleen heel erg lekker uit, maar smaakt ook nog eens bijzonder goed

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten