Vis schotel

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor ons afweer systeem. In deze tijd moeten we daar extra om denken. Vis is een goed voorbeeld hiervan; licht verteerbaar en voedzaam. Deze liet me een beetje denken aan de Spaanse keuken.
Dit recept heb ik afgekeken bij mijn Moldavische kennissen die heel traditioneel koken maar wel gevarieerd. Grote plus aan dit gerecht is dat je weinig voorbereidend werk hebt en geen volle aanrecht met vieze pannen. Daar hou ik van, en jullie vast ook..  

4 personen

 15 min voorbereiding

30 min kooktijd

1 kg witte vis ( kabeljauw ) in grote stukjes gesneden
250 g champignons in plakjes gesneden 
2 of 3 grote uien in ringen gesneden 
3 grote teentjes knoflook geperst
2 cm geraspte gember
1 blikje tomaten puree of tomaten blokjes
1 thee lepel peper
0,5 thee lepel zee zout
1 thee lepel vis kruiden 
0,5 thee lepel venkel zaad 
1 thee lepel droge peterselie of 3 takjes vers gesneden ( bewaar iets voor garneren)
3 eetlepel olijfolie 


Alles goed vermengen en alvast in de ovenschaal overscheppen. Minstens 1 uurtje laten intrekken.
Bak 30 min in de voorverwarmde oven op 190 a 200°C .
Serveer met zilver vlies rijst en een schijfje citroen.

Reacties