Varkenshaas medaillons in pepersaus

Varkenshaas op zijn best.
Dit gerecht is een echte klassieker maar dan in modern jasje. Heerlijk mals en bomvol van smaak. Geen kans dat die uitdroogt of dat ie niet gelijkmatig afbakt. Verwacht je gasten dan kan je dit zelfs eerder op de dag voorbereiden en in de oven laten afwachten tot het juiste moment.  

2 grote varkenshaas gesneden in 1,5 cm plakjes
3 eetlepels kappertjes + vocht
1 eetlepel peper korrels 
150 ml kookroom light 
2 eetlepels bloem
150 ml koud water
1 teentje knoflook 
Peper ,zout
Maggi vloeibaar 
30 ml Worcestershire sauce of 30 ml rode wijn
Bak olie 

Bak eerst de varkenshaas aan beide kanten bruin.
 Voeg de peper korrels, wat zout en gemalen peper toe en dek af met een deksel. 
Voeg desnoods wat water toe zodat deze blijven sudderden tot ze erg mals worden.
 Dit kan een 20 min duren. 
 Daarna haal je het vlees eruit en verdeel deze in porties in ovenbestendig kommetjes.
 Rest van het bak vocht gebruik je als basis voor je saus. 
Los eerst goed de kookroom met het meel op. 
Voeg eventueel 100 ml koud water toe.
 Alle meel klontjes moeten opgelost worden.
 Dan voeg je de kookroom toe aan het vlees vocht.
 Blijf verwarmen en continu roeren tot deze saus in gaat koken.
 Voeg dan 1 geperste knoflook, kappertjes en het vocht hiervan toe. 
Breng op smaak met maggi, peper,  zout en worcestershire saus of rode wijn ( bij gebruik van wijn moet je deze als eerst toevoegen, inkoken en dan pas de room). 
Na 2 minuutjes is de saus goed. 
Is deze te dik dan kan je wat water toevoegen. 
Wel blijven proberen of de smaak nog steeds naar wens is.

Giet de saus over het vlees en zet deze de oven in voor later of serveer meteen.

Heerlijk in combinatie met apart geroosterde venkel.

Reacties