Komkommer Gazpacho

De naam is vast bekend voor jullie. Echte originele Gazpacho wordt van tomaten gemaakt.  Verfrissend ijskoud voorafje in de vorm van een soepje in het Spaanse klimaat zorg voor een afkoeling tijdens de zomerse maanden.
Maar waarom dan alleen tomaat terwijl je ook alle andere groenten daarvoor kan gebruiken.
Eerder had ik al een heerlijke doperwten soep met een prachtige frisse groene voorjaar kleur ontdekt. Deze keer dacht ik waarom dan niet koud serveren, lijkt me goed idee.
Met een paar ingrediënten, zoals komkommer en doperwten maak je binnen 15 min indruk op je gasten. Lekker koel en verfrissend, smaakvol en chique tegelijk. Zeer geschikt voor grote partijen met een kleine aperitiefjes om van te smullen.

Voor 4 a 6 personen
15 min bereiding tijd

1 grote komkommer geschild / gesneden in grote stukjes
2 bosuitjes vers/ gesneden in stukjes
1 kippen of groenten bouillon blokje 
2 kleine tentjes knoflook 
2 eetlepels olijfolie extra virgin
300 g diepvries doperwten 
100 ml ijskoud water
10 ijsblokjes 
Sap van 1 citroen


Alle ingrediënten ( behalve ijsblokjes) in de blender en pureren tot de mooie luchtige gladde shake vorm. Voeg de ijsklontjes toe en pureer verder. 
Meteen opdienen met scheutje olijfolie en geroosterde broodje met knoflook.
Lekker dopen en smikkelen. 



Reacties