Gepofte, gevulde zoete aardappel

Dit is een van mijn favoriete gerechten. Ik geniet ervan bij elke hap die ik neem. Zoete, romige gepofte aardappel met een heerlijke vulling van zalm, bieslook, room en parmezaanse kaas. Een feest om te doen, want het is super makkelijk voor te bereiden... Houd je niet van vis dan is serrano ham een uitstekende vervanging voor.

En hoe maak je het: 

Was de zoete aardappelen en droog ze na. Prik met een vork rondom gaatjes in de schil, dit voorkomt dat ze ontploffen tijdens het garen. Neem een ovenschaal en leg ze erin. Wrijf met olijfolie in en bestrooi flink met peper en zout. 
Zet voor een 30 min in de combi magnetron op 600 Watt  en oven op 220 °C 
Hen je geen combi dan in de oven op 200°C voor 50 min. Ze zijn  gaar wanneer je met de punt van je mes  er makkelijk doorheen kan prikken.

Als ze klaar zijn  dan kan het feest beginnen.
Snij ze in de lengte door in het midden en trek ze open. Vul met crème fraiche, stukjes gerookte zalm of plakjes serrano ham. Bestrooi met fijn gesneden bieslook en blokjes parmezaanse kaas en maak het af met een scheutje olijfolie erover heen. 

Basis :
-Grote zoete aardappelen
-crème fraiche
-parmezaanse kaas
-bieslook
Opties:
-gerookte zalm
-Serrano ham
-ansjovis
-gebakken spek of bacon
-kappertjes
-rucola
-pijnboompitten
-geitenkaas
-feta kaas
- en zo veel meer.......





Reacties