Geiten kaas risotto

Dagje zonder vlees?  Vegetariërs opgelet! Dit recept is een van mijn favorieten en behoort ook nog eens tot een van mijn beste gerechten. het is gewoon zo'n heerlijke combinatie van geitenkaas, honing, walnoten en rucola.
Zoet, zout, pittig en bitter tegelijk. En dat allemaal op een bord. 
Hier heb je weinig werk aan en er kan ook nog eens weinig fout gaan.

Voor 2 personen
1 ui fijn gesneden
1 of 2  knoflook teentjes fijn gesneden
1 bouillon klontje opgelost in 0,5 liter gekookt water 
10 eetlepels risotto
2 grote geiten kaas plakjes of 6 kleintjes ( met of zonder honing )
handje walnoten of pecannoten
honing
verse rucola 
paar kappertjes 


Gesnipperde ui en knoflook kort bakken in de boter, vervolgens de rijst erbij en deze samen bakken tot de rijst een licht bruin kleurtje krijgt. Beetje bouillon toevoegen en blijven roeren tot het bouillon vocht is opgenomen door de rijst. Dit blijven herhalen tot de rijst zacht word. Voeg dan de geitenkaas en laat deze versmelten door de rijst heen.
Heb je net te kort aan de bouillon dan kan je nog wat water gebruiken.
Nu alleen nog even het bord opmaken
Schep de rijst op een mooi bord. Bestrooi daarna met de verkruimelde walnoten, rucola en paar kappertjes..
Besprenkelen met honing en smullen maar!

Reacties