Cheesecake liefhebbers opgelet!
Bijzondere cheesecake met een mooie paarse kleur en een een velvet smaak door de blauwe bessen. Ben je een fan van paars en wil je een bijzonder taartje op tafel neerzetten, dan is dit daar wel de topper voor.
Bodem:
300 g fijn gemalen thee biscuit
80 g gesmolten roomboter
Rond bakblik van 25 cm diameter met losse bodem bedekt met bakpapier
Meng de roomboter door de koekjes heen tot deze op vochtige zand korrels gaat lijken. Bekleed met dit mengsel het bakblik en druk goed aan met bijvoorbeeld een soep lepel.
Zet even op zij en verwarm alvast de oven op 150°C.
Vulling:
1 kg fijn gemalen roomkaas of Philadelphia
300 g bosbessen of blauwe bosbessen gepureerd met 3 eetlepels citroen sap
6 eieren
2 theelepels vanille extract
200 g fijne kristalsuiker
6 eetlepels patent bloem
1 theelepel bakpoeder
Doe de roomkaas, suiker, vanille extract en de eieren in een grote kom. Mix alles tot een mooie gladde en luchtige massa. Voeg dan de gezeefde bloem en bakpoeder toe en mix alles goed door elkaar. Als laatste voeg je de gepureerde blauwe bessen toe. Mix tot de massa een mooie paarse en egale kleur krijgt. Giet deze op de koek bodem en zet in de midden van de oven voor 1,5 h
Na het bakken laat je de cheesecake afkoelen in de oven met deurtje op een kleine kier.
Glazuur :
250 ml crème fraiche
1 theelepel vanille extract
2 theelepels poedersuiker
Meng dit alles goed door elkaar tot alles goed opgelost is. Bestrijk de bovenkant van de taart en zet deze voor een nachtje in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten