Voor velen klinkt zelf pasta maken best ingewikkeld en dat klopt, het vraagt veel tijd. Ik vind het zelf erg leuk, maar het moet niet teveel tijd in beslag gaan nemen. Na lang zoeken en overwegen heb ik toch besloten om een pastamachine aan te schaffen. Nu inmiddels 2 jaar verder heb ik daar zeker geen spijt van. Ook moet ik toegeven dat deze zeer regelmatig gebruikt wordt ten opzichte van de andere keuken apparaten thuis.
Pasta maken in 10 minuten....exact in 10 minuten...dat kan. Dat is sneller dan lopen naar de winkel.
Dit keer durum pasta met daarbij garnalen en groenten belande zo op mijn bord. Zelf ben ik niet zo gek op pasta's, maar voor zelfgemaakte kun je me wakker maken, zoveel verschil in smaak...
Heb je toch geen zin om zelf pasta te maken dan kan je het beste verse pasta in de winkel halen, deze komt aardig in de buurt en is ook snel klaar.
Durum pasta voor Pasta maker:
200 g semolina meel
50 g speltmeel
95 g water + ei
Of gewoon verse spaghetti
200 g Garnalen
100 ml zoet zure woksaus
2 teentjes knoflook
1 eet lepel Siciliaanse kruiden mix
Macaroni groenten mix
Olijfolie
Halve citroen sap
Afwerking
Extra virgin olijfolie
Geroosterde pijnboompitjes
Geraspte Grana Padano
Plakje citroen
Kook de pasta aldente.
Wok 3 minuutjes eerst de groenten met een eetlepel olijfolie. Voeg de geperste knoflook toe en de droge kruiden. Daarna de garnalen en bak deze 2 minuutjes mee op een hoge vuur.
Voeg nu als laatste woksaus en roer goed door. Blus het af met citroen sap.
Als laatste de pasta er doorheen scheppen en meteen opdienen. Bestrooien met pijnboompitjes, kaas en schijfje citroen.
Reacties
Een reactie posten