Asperges tijd op komst. Ik ben dol op ze, witte of groene, het maakt me echt niet uit. Ze zijn beide heerlijk. Gebakken, gegrild, gekookt of in de soep.
Deze keer gewoon een maaltijd met de 3 traditionele ingrediënten, asperges, eitjes en ham of spek maar dan net even anders.
500 g asperges 4 minuten voorgekookt
1 pakje room boter blader deeg
250 g ricotta kaas of roomkaas
Citroen rasp van halve citroen
2 takjes bos ui klein gesneden
150 g gebakken spek reepjes
Handje vol geraspte Grana Padano kaas
4 eieren
Peper en zout
Voorbereid de bakplaat en bedek deze met bladerdeeg en vouw de randjes dubbel.
Verwarm alvast de oven op 225°C
Meng de roomkaas met de geraspte citroen schil, bos uitje ( bewaar iets voor de versiering ) en de helft van Grana Padano met elkaar.
Besmeer het deeg met deze kaas en bestrooi nog met peper en zout. Verdeel nu de asperges er overheen. Leg voorzichtig de rauwe eitjes tussen de asperges. Nu de voorgebakken spekjes erover heen en dan bestrooi met restje kaas.
Bak 25 minuten tot de randjes goud bruin worden.
Reacties
Een reactie posten