Pulled pork

Slow cooker is mijn beste nieuwe vriend!  Met deze pan bespaar je niet alleen tijd door niet te in de keuken te hoeven staan maar je zet ook een heerlijk gerecht op tafel die geen vitamines verliest en zijn volle smaak behoud. Door het rustige en zachte garing proces gaan alle smaken goed door elkaar trekken en ze wordt het veel malser. Stoofpotje maken is nu appel eitje. Soepjes, stoof peertjes of zelf nasi kan. Hij heeft ook nog een hele praktische functie zoals warm houden, heel handig met visite of een verjaardag.

Portie voor 10 kleine broodjes of 6 grote Italiaanse bollen 


1 kg karbonade zonder bot of sukade lappen
5 kleine laurier bladen
5 piment korrels
5 kruidnagels
1 thee lepel venkel zaad
1 runder bouillon blokje
150 ml ketjap manis
100 ml water
20 g roomboter
verse gebakken broodjes
Potje Atjar zuurkool salade


Braad eerst de vlees lappen kort goud bruin op een hoger vuur. Jij kan dat doen in je saute pan van de crock pot als deze hiervoor geschikt is. Anders doe je dat in een aparte bakpan.
Doe het vlees in de slow cooker. voeg alle ingrediënten en het water toe. Zet de slow cooker op 5 uur lang doorkoken op het lage stand. En dan ga je lekker ontspannen of zelf schoppen. Nu gaat de slow cooker de rest voor je doen.
Als het zover is en je vlees valt uit elkaar, ga je deze afgieten en de overgebleven jus bewaar je voor later in de vriezer of maak er een heerlijke saus van.
Gebruik 2 vorkjes om het vlees uit elkaar te halen, zo maak je draadjes ervan. 

Snij de bollen open en smeer de onderkant met een mayo of je favoriete smoking saus. Leg een schepje atjar zuurkool salade erop en dan een flink portie draadjes vlees. En dan neem je een grote hap en kan je heerlijk genieten.










Reacties