Weer zon lekker slow cooker recept. Romige soepje van knolselderij . Boordevol vitamines en een heerlijke voorgerechtje. Met maar 3 ingrediƫnten en alleen 15 minuten voorbereiding creƫer je een gezonde soep variatie.
1 grote knolselderij geschild en gesneden in blokjes
1 grotere ui versnippert
2 a 3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 kippen bouillon blokje
10 g roomboter of olijfolie
Eventueel kookroom
Peper ,zout of Maggi naar eigen smaak
Gebruik de slow cooker of gewoon een grotere soeppan.
Bak 3 minuutjes in klontje boter of scheutje olijfolie de uien en knoflook tot die glanzend worden.
Voeg de knolselderij, 1 liter kokend water en bouillon blokje toe. Kook op een lage stand 1,5h in de slow cooker ( op gas in normale soep pan hooguit 25 minuten op een laag pitje) tot de knolselderij zacht aanvult.
Pureer de soep met een staafmixer tot die korrel vrij word en voeg een lekker scheutje kookroom toe voor meer romige smaak. Niet meer koken. Voeg dan nog eventueel meer peper en zout toe.
Serveer in kleine drink glaasjes en versier met wat rucola of peterselie en een paar pijnboompitjes.
Reacties
Een reactie posten