Gevulde pasta schelpen

Voedsel verspilling is niet aan de orde bij mij thuis, dus vaak kook ik met wat ik op dat moment in huis heb. In dit geval had ik nog rijpe tomaten die eigenlijk alleen maar voor de soep nog geschikt zijn. Maar ja alweer een soep, daar had ik geen zin in.
Dus de voorraad kast ingekropen en daar kwam ik deze grote schelpen tegen die ik nog van mijn vakantie in SiciliĆ« had meegenomen. En de keuze werd dus pasta in tomaten saus. 
Met vulling kan je eindeloos variĆ«ren. Voor mij was de keus makkelijk, tonijn in blik of de geiten kaas,verder was er niks anders in mijn bijna lege koelkast. 
En ja dit was wederom een zeer geslaagd gerecht. Prachtig voor het oog, heerlijk voor de mond en dan nog niet moeilijk om te maken. 
Mijn keus was op de geiten kaas gevallen, dit was bijzonder lekker. Zeker de bekende combi met walnoten en honing. Vaak zie je vergelijkbare  recepten met ricotta, maar ik koop deze nooit wegens de weinige smaak. Ik kies liever voor volle, romige en pittige kazen.


Pasta saus:


5 rijpen of overrijpe tomaten
3 teentjes knoflook
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
Peper, zout en aroma naar eigen smaak


Tomaten snijden in stukjes, knoflook persen. Aan de kook brengen. Toevoegen van alle kruiden en laat zachtjes pruttelen tot de saus in dikt en de tomaten papperig worden. 
Grof pureren met een staafmixer.

Vulling:

300 g geitenkaas 
2 thee lepels honing 
Handje vol walnoten
Scheutje olijfolie
Peper en zout naar smaak


Alles hakken met staafmixer tot een mooie gladde massa. Gebruik een extra scheutje olijfolie als het nog te dik nog aanvoelt. 

Pasta:

Ongeveer 25 stuks pasta schelpen aldente ( bijtgaar) koken in ruime pan met water met 2 thee lepels keuken zout en scheutje olijfolie ( dit voorkomt dat de pasta tijdens het afkoelen niet aan elkaar blijft plakken)

Neem een ronde of ovale oven schaal, liefst met een deksel.
Giet de saus op de bodem.
Vul voorzichtig de binnenkant van de schelpen met de vulling ( 1 kleine thee lepel vulling per stuk).
Leg deze naast elkaar in de schaal op de saus.

Bestrooi weer met wat verse gemalen peper en zout.  Ook lekker met een beetje geraspte kaas. 
Bakt in de voorverwarmde oven met deksel erop ( dit voorkomt dat de pasta geen droge randjes krijgt)op 200°C maximaal 20 minuutjes.





Reacties