Kies voor biologische aardappelen allemaal even gelijk en schrob ze zachtjes af met afwas sponsje. Goed afspoelen en elke aardappel inprikken met een vork op verschillende plekken zo dat ze niet ontploffen tijdens het koken in magnetron.
Doe ze vervolgens in een magnetron bestendige schaal met een deksel erop en doe dan een scheutje water erbij.
Kook ze gaar tussen 12 a 16 minuten afhankelijk van de aardappel grote
|
Als ze klaar zijn, beetje af laten koelen en vervolgens door midden open snijden .
Aardappel inhoud uithollen voorzichtig met een kleine lepel en doe de inhoud terug in de schaal.
Zo heb je nu bootjes.
|
Aardappelen vulling fijn stampen samen met boter, vers gesneden kruiden, peper, zout, geperste knoflook en gesneden ham of worstjes naar keuze zodat een lekkere, plakkerige massa ontstaat. |
Nu de uitgeholde aardappelen schil vullen met de puree en netjes afstrijken.
Bovenop mozzarella leggen of bestrooien met kaas.
Afbakken in de combimagentroon onder de grote en sterkste gril met behulp van magnetron op 180 watt maximaal 15 minuten.
|
Serveren met zelf gemaakt mierikswortel sausje
Reacties
Een reactie posten