Zalm bonbon

Kruidige Zalm bonbon op een bedje van sla, dit als een voorgerecht valt bij iedereen in de smaak. Exclusief gerecht die smaakt naar meer. Zijdezachte gerookte zalm uit Noorwegen met pittige kruiden room kaas besprenkeld met beste extra virgin olijfolie zorgt voor je smaak pupillen voor een ware sensatie. Prachtige gerecht voor iedereen die niet te lang in de keuken wil staan en zelf ook kan genieten van je visite. Geschikt voor grote groepen want je kan deze een paar uur eerder voorbereiden en dan koel bewaren.

Voor 4 personen 


1 pakje gerookte Noorse zalm
1 pakje roomkaas Philadelphia of Mascarpone
1 zakje gemengde rucola sla melange
3 bos uitjes fijn gesneden
2 kleine teentjes knoflook geperst
1 eetlepel Provençaalse kruiden of vers fijn gesneden dille
Zout en peper
Olijfolie
Vershoud folie
Kleine ronde glaasjes


Mengt de roomkaas of Mascarpone met knoflook, bos uitjes en de kruiden. Voeg zout en peper naar je eigen smaak toe. Scheur stukjes folie en bekleed de binnenkant van de glaasjes. Bedek de bodem en de zijkanten met de stukjes zalm. 
Vul de zalm bootjes met  roomkaas voor iets meer dan 3/4. Als je nog zalm over hem dan kan je de boven kant sluiten met een plakje zalm.
Draai de versheid folie dicht tot en mooie strakke  kogel vorm en leg het op een schaaltje in de koelkast. 
Verdeel de gemengde sla over de borden. Pak de bonbon voorzichtig uit het plastic en leg het in het midden. Besprenkel ruim met olijfolie en bestrooi met een beetje vers gemalen peper. 
Server met een warm afgebakken stokbrood.






Reacties