Pittige zoete aardappel soepje


Wil je goed en vooral  gezond het nieuwe jaar beginnen. Laat dan de  kant en klare maaltijden staan en kies voor verse ingrediënten. Met enkel een paar van deze maak je al een heerlijk, romig soepje waar je weer warm van wordt. Zonder bouillon blokjes en kunstmatige smaakstoffen toevoegingen maak je een bijzonder goed begin, op naar een gezonde voornemens. 




















1 grote  zoete aardappel gesneden in kleine stukjes 

3 grote wortels in kleine stukjes gesneden

2 teentjes knoflook fijn gehakt

1,5 gemalen koriander

1 middel grote ui fijn versnippert

4 cm verse gember wortel fijn gehakt

20 g roomboter

200 ml gecondenseerde kokos melk

1 liter hete gekookte water

3 eetlepels pittige maggi



 Bak uien en knoflook 3 minuutjes samen met roomboter in de soep pan. Voeg de gemalen koriander toe en bak deze nog kort mee. Blijft roeren zodat het niet aan de bodem gaat aanplakken.
Voeg dan de gesneden wortels, zoete aardappel en gember toe. Bak deze nog 5 a 8 minuutjes mee en blijft regelmatig roeren.
Daarna voeg je het gekookte water toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de maggi toe. Laat rustig koken voor ongeveer 15 minuten tot de wortels zacht worden.

Pureer de soep met behulp van staafmixer tot een mooie gladde massa. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar eigen smaak toe. Zet van het vuur af en voeg als laatste de kokos melk toe. Pureer deze nogmaals tot de kokos melk mooi vermengd is. Is de soep te dik dan voeg je nog wat extra gekookt water toe. 

Server met een lepel crème fraiche en een paar blaadjes peterselie. 

Reacties