Pistache tiramisu

Heimwee naar een warm vakantie gevoel met een Italiaanse tinten.
In mijn gedachten ga ik terug naar de tijd in Sicilië toe. Eiland van olijfbomen, pistache en  de beroemde Etna vulkaan. Vulkaan as bevorderd de grond waardoor de olijven en andere vruchten kennelijk het allerbeste smaken. Pistache en amandelen noten hier vandaan zijn wereld beroemd, dit kan ik bevestigen want ik heb ze allemaal geproefd en mijn tassen op de weg terug vol gepropt met allerlei lekkernijen.
Dit recept is een heerlijke variatie op de voor ons allemaal bekende tiramisu.
Simpel en lekker. Met maar een paar ingrediënten maak je binnen 20 minuten een super lekker en voor het oog aantrekkelijk toetje. Fris, niet te zoet en vooral luchtig dessert waarmee je kan goed afsluiten na zelfs een machtig diner.

4 personen
500 ml gekoelde  klop slagroom 30%
snufje zout
2 eet lepels Pistache pasta
1 thee lepel Pistache aroma
Pistache likeur
140 ml extra sterke en afgekoelde espresso
3 vanille suiker 
4 thee lepel fijn verkruimelde pistache 
12 lange vingers

klop de slagroom met een snufje zout tot die stijf word, let wel op dat je niet te lang gaat kloppen anders gaat het schiften.
Voeg aan het einde vanille suiker, pistache pasta en de aroma toe.
Klop nog even door tot alles goed vermengd is.
Doe de slagroom massa in de spuitzak, of gebruik een boterham zak.
Dompel kort de lange vingers en leg ze op de bodem van het glaasje waarmee je het toetje wil serveren. 
Bewaar een halve lange vinger per portie voor de versiering.
Spuit de slagroom eroverheen en zorg dat je een kuiltje hebt. 
Giet voorzichtig een scheutje likeur in het kuiltje. 
Stop de halve vinger in het midden en bestrooi alles met de fijn verkruimelde pistache.

Je kan deze 2 uur eerder voorbereiden en bewaren in de koelkast of meteen serveren.
Heb je geen pistache likeur dan ken je deze vervangen door een anderen crème likeur

blog schrijfster Izabela

Reacties