Risotto met geroosterde pompoen

Na heel wat steaks te hebben gegeten langzaam terug naar de Europese keuken.
Maand november staat bekend om de pompoen gerechten. Herfst kleuren en de zoete nootachtige smaak komt goed terecht in deze lekkere en vooral gezonde combinatie. 


1 kleine geroosterde pompoen 
2 uitjes (versnippert)
2 teentjes knoflook (versnippert)
1 bouillon blokje 
Klontje roomboter 
6 a 8 eetlepels risotto rijst
Geitenkaas met honing 
Honing 
Rucola 


Roosteren van pompoen: 

Schil en ontpit de pompoen. Snij in de kleine ringen. Besprenkel met olijfolie, bestrooid met peper en zout. Zet in de niet verwarmde oven op 200°C maximaal 40 minuutjes. 

Tip:
Heb je te veel pompoen dan kan je hem pureren met verse knoflook, olijfolie en wat blokjes feta kaas voor een heerlijke dip voor bij de borrel hapjes.

Risotto:
Verhit de boter. Bak kort de uitjes, knoflook en het verkruimeld bouillon blokje. Voeg risotto rijst toe, nog kort mee bakken tot deze licht bruin word. Afblussen beetje bij beetje met wat water constant roerend. Dit herhalen tot de rijst zacht en licht papperig word.
Server met geroosterde pompoen, geiten kaas, honing en rucola


Reacties