Beste biscuit basis voor je taart. Lukt altijd en zorgt voor een heerlijke luchtige cake die je op verschillende manieren kan vullen en decoreren. Door een handig trucje zakt deze nooit in en heb je garandeert een geslaagde traktatie.
Mooie basis om een grote laagjes slagroom taart van te maken waar iedereen van onder de indruk zal zijn.
Ingrediënten
5 eieren ( kamer temperatuur)
3/4 theeglas fijne kristal suiker
3/4 theeglas patent bloem
1/4 theeglas aardappelzetmeel
Let op! Glas van 250 ml inhoud
Bereid 2 kleine of 1 grote bakvorm voor en bekleed deze met bakpapier.
Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en voeg aan het einde suiker toe. Klop op de hoogste stand tot een mooie glanzende, stevige massa.
Verwarm de oven voor op 165 °C boven en beneden stand.
Voeg daarna de eierdooier toe en klopt nog 2 minuutjes door.
Als laatste spatel je voorzichtig beetje voor beetje de gezeefde bloem en aardappel zetmeel. Gebruik een houten of plastic spatel of een grote lepel.
Schep over in de taartvorm en zet in het midden van de oven voor maximaal 35 a 40 minuten.
Aan het einde controleer je de cake door te prikken in het midden met een saté stokje. Plakt niks, dan is de cake klaar.
Let op!
Meteen na het uithalen laat je de bakvorm stevig vallen (inzakken) op het aanrecht van minstens 30 cm hoogte, liefst 2 keer. Dit voorkomt dat die inzakt tijdens het afkoelen.
Als de cake afgekoeld is kan de pret beginnen. Doorsnijden en lekker vullen met laagjes jam/slagroom/boter crème of marsepein.
Reacties
Een reactie posten