Pasta schelpjes met tomaten basilicum saus

Het mooie weer had ons land gelukkig nog niet definitief verlaten. Regelmatig komt de BBQ goed van pas tijdens zulke dagen. Gisteren nog heerlijke entrecote gebakken en deze was niet helemaal op gegeten. Toen kwam ik op het idee om deze te gebruiken voor dit pasta recept. Het is best goed gelukt en de smaken van het gegrilde vlees kwamen er nog echt goed uit.
Mooi en lekker restjes gerecht die ik graag met jullie wil delen. Makkelijk, snel en ook nog super lekker.


1 lapje (200g)  gegrilde entrecote, mag ook restjes kip of minute steaks zijn.
200 g schelpjes pasta
150 ml kook room
250 ml tomaten pasta saus ( kant en klaar)
Grote bos verse basilicum fijn gesneden
2 teentjes knoflook geperst
50 g Geraspte grana padano kaas
Vers gemalen peper en zee zout
Olijfolie


Kook de pasta aldente in 2 liter water met 2 thee lepel zout.
Snij het vlees in kleine blokjes en bak deze met een scheutje olijfolie kort mee. Voeg snel de tomaten saus, kook room en geperste knoflook toe. Roer en breng het aan de kook . Voeg als laatste de vers gesneden basilicum toe en voldoende  peper en zout naar eigen smaak. Als laatste de geraspte kaas.
Voeg de gekookte en afgegoten pasta meteen toe aan de saus. Versier je bordjes met nog wat geraspte kaas, gemalen peper en een paar blaadjes basilicum ....glaasje wijn erbij en voila.....eet smakelijk

Reacties