Kip met groenten uit de oven


Het drukke leven zorgt ervoor dat we steeds minder tijd hebben om gezond en uitgebreid te koken. Heel veel mensen kiezen dan ook voor kant en klare maaltijden terwijl een eigen schotel niet moeilijk hoeft te zijn. Meeste van ons hebben een oven thuis. Ideaal als je niet de hele tijd bij je fornuis wil staan en ook geen bbq wil aansteken als het weer ons even tegen zit.
15 minuten voorbereidend werk, uurtje ontspanning in de tussentijd wanneer de oven verder het werk voor je doet. Simpel recept en toch een heerlijke maaltijd.


Afhankelijk van het aantal personen:
4 kippenpoten 
2 uien
300 g Piepers of andere kleine aardappeltjes met schil 
Rauwe rode bietjes of wortels ( geschild)
Olijfolie
Kip kruiden 
Peper en zout
Peterselie vers of droog
Paar takjes rozemarijn


Leg de kippenpoten op de bakplaat die je vooraf eerder bedekt met aluminium folie, dat voorkomt aanplakken.  Besmeer deze met olijfolie en vijf kruiden in. Leg deze op de bakplaat. Aardappel en wortels of bietjes was je af en besprenkel deze met olijfolie en wat kruiden. Snij uien in grote ringen en verstop deze tussen de vlees en groenten. Leg deze vervolgens ook op de schaal tussen het vlees.
Wat peterselie en rozemarijn, zout en peper eroverheen en dan nog 1 uurtje bakken in het midden van de oven op 210°C

Reacties