Griekse yoghurt cheescake

Cheesecake liefhebbers, dit recept kan iedereen aan. Gaat niks mis mee en het lukt altijd. Minder machtig dan een traditionele cheesecake en toch de smaken van je favoriete taartje. Luchtig en minder zoet. Heerlijke afsluiter voor na de middag, maar je kan er net zo goed de dag mee beginnen.

















500 ml Griekse volle yoghurt
100 g gemalen  thee biscuit
100 g gesmolten roomboter
20 g aardappel zetmeel of maizena
30 g suiker
3 eieren
0,5 citroen 

2 thee lepels vanille extract


Neem een kleine springvorm van max. 22 cm en bekleed deze met aluminium folie. Verwarm alvast de oven op 180°C boven en beneden verwarming.
Vermeng de verkruimelde koekjes samen met gesmolten boter en druk plat met een eet lepel op de bodem van je bakvorm.
Klop op de hoogste snelheid de eieren met suiker en het vanille extract tot luchtige, witte massa. Voeg als laatste aardappelzetmeelyoghurt en de sap uit een halve citroen en mix op een gemiddelde snelheid nog 2 minuutjes. Doe het beslag over de koekjes bodem en strijk glad. 
Bak in de midden van de oven maximaal 1 uurtje. Hij is klaar als de boven kant mooi lichtbruin wordt en net begint te scheuren. 
Laat deze nog 30 minuutjes staan in de oven op een kiertje.
Serveer nog lauw warm met chocolade ijs of volgende dag afgekoeld in de koelkast met een heerlijk bakkie thee. 
Versier mooi met een vruchtjes of een vlaai




vulling, net wat je lekker vind.

Reacties