Deze maaltijd salade overtreft alles een overheerlijk fris gerecht. Zo jammie en binnen 30 minuten klaar. Voor warme dagen of voor een chic diner met je vrienden. Het vraagt dus niet veel voorbereidend werk en smaakt overheerlijk.
2 kleine Roma sla ( gewassen )
3 kipfilet
1 appel
100 g diepvries erwten
Handje vol geschaafd Italiaanse 30 maanden gerijpt Parmigiano Reggiano kaas
Halve komkommer
150 ml Griekse yoghurt
Truffel olie of mayo
Peper, zout
Kip kruiden en olijfolie voor het marineren
4 plakjes citroen
1 thee lepel fijn verkruimelde pistache nootjes
Marineer de kipfilet in kip kruiden of eigen kruiden naar keuze met een scheutje olijfolie. Deze kan je paar uur eerder of zelfs een dag eerder doen en bewaren in koelkast.
Bak deze goed gaar op een grill plaat.
Ondertussen bereid je een mooie grote serveer schaal voor. In die tijd dat de kip aan het grillen is kook je water en laat je de diepvries erwten erin weken. Leg de blaadjes sla rondom, dan vervolgens plakjes komkommer en plakjes appel. Verdeel deze mooi rondom je bord. Als de erwten ontdooit zijn, laat ze even uitlekken en verdeel het grootste gedeelte ook over je schaal. Bewaar een handje voor over de kip.
Mengt nu de yoghurt met 3 eetlepels truffel mayo of 2 eet lepel truffel olie en voeg flink wat gemalen peper en zeezout naar smaak toe.
Als de kip gaar is, snij je deze in plakjes en leg ze over het midden van je salade schaal. Nu dan de yoghurt saus er over heen en de laatste erwten. Bestrooi met pistachenoten en versier met een paar plakjes citroen en geschaafde kaas .
En daarna blijft alleen nog genieten over.
Reacties
Een reactie posten