Heb je geen oven thuis en wil je toch uitblinken met een taart op je tafel, dan ben je hier aan het juiste adres. Je krijgt het zeker niet warm van deze frisse taart, maar houd er wel een warm gevoel aan over.
Zomerse dagen kan je het beste afsluiten met een heerlijke en vooral luchtige zelf gemaakte vlaai. In dit geval met heerlijke peren afwerking die zorgt voor een frisse smaak.
Bodem:
250 g fijn gemalen thee koekjes
150 g gesmolten roomboter
Vulling:
2x klop pudding vanille van Dr.Oetker
500 ml volle melk
250 ml verse slagroom
1x klopfix
2 x vanille suiker
Vruchten afwerking:
1 blikje hele peren in siroop
3 a 5 eetlepels maïzena of aardappel zetmeel
1 thee lepel kaneel
Optioneel: kant en klaar vlaai vruchten vulling
Bodem:
Verkruimel heel fijn de biscuit koekjes en vermeng deze met de eerder gesmolten boter.
Deze moet goed plakkerig zijn, als dat nog niet het geval is kan je makkelijk 25g extra gesmolten boter toe voegen. Verdeel het over de bakvorm en druk met behulp van eetlepels goed tegen aan.
Zet even op zij in de koelkast om harder te worden.
Vulling:
Klop de pudding met melk tot deze mooi dik word. Klop in andere kom apart slagroom met Klop fix en vanille suiker. Spatel voorzichtig door elkaar tot het mooi vermengd is.
Schep alles over in de bakvorm met kruimel koekjes bodem. Zet het vervolgens weer in de koelkast.
Vruchtjes afwerking :
Haal 3 peren uit de siroop en de rest snij je in kleine stukjes. Over gebleven siroop vermeng je klontenvrij goed door met 3 eetlepels maizena. Breng het aan het kook 1 a 2 minuutjes. Is het voldoende ingedikt ( moet nog net kunnen roeren) dan heb je voldoende maïzena.
Bij te vloeibare siroop kan je nog extra maizena toevoegen maar dan moet deze eerder klontenvrij opgelost worden in 3 eetlepel water.
Voeg daarna meteen hele en gesneden peren toe.
Koel het af.
Als het voldoende koel is kan je de taart ermee afwerken. Zet de 3 grote peren in het midden en de rest verdeel je over de hele taart.
Nachtje in de koelkast en volgende dag bestrooien met wat kaneel .
Reacties
Een reactie posten