Walnoten, zongedroogde tomaten kruidenboter


We eten veel brood, daar houden we van. Tapenades, hummus en kruiden boter zijn een van onze vaste gasten op de keuken tafel.
We kopen het meestal kant en klaar, terwijl  je met een paar ingrediĆ«nten en een hak molen binnen 10 minuutjes een heerlijke brood smeersel maakt die je nergens op de winkel plank kan vinden.
 Als je deze 1 keer uitgeprobeerd hebt wil je nooit meer kopen.



ingrediĆ«nten 


250 g zachte roomboter
1 grote teentje knoflook geperst
snufje  zee zout
handje vol walnoten
handje vol zongedroogde tomaten
paar vlokjes Pecorino of Grana Padano kaas
1 thee lepel gedroogde oregano
1 thee lepel  Italiaanse kruiden
1 thee lepel gedoogde of verse peterselie  

Alles zonder roomboter, knoflook en zout pureer je heel fijn in de hak molen. 
Voeg dan de boter, geperste knoflook en zee zout en goed vermengen. 
Bewaar in de koelkast tot 1 week lang. Voor het eten liefst eerst 2 uurtjes eerder uit de koelkast halen zodat beter smeerbaar word. 




Reacties