Al een tijdje zat dit recept in mijn gedachten. Ik had niet gedachten dat het zo makkelijk was om een verse Luikse waffels te maken.
In alle vormen en smaken, zoet of hartig, net zo lekker.
Heerlijk vers met wat fruit of gewoon bij de koffie. En ja, je kan ze nog zeker een week bewaren. Dus een extra grote portie komt goed van pas en geniet je nog dagen na.
Portie voor 24 stuks
500 g zelfrijzend meel
250 g kristal suiker
250 g roomboter op kamer temperatuur
3 eieren ( gesplitst)
2 vanille suiker zakjes
150 ml melk
3 eetlepels arachid olie
Optioneel: parel suiker
Klop de roomboter met suiker en vanille suiker tot een luchtige massa. Voeg eierdooiers, olie en melk toe en mix nog 2 minuutjes.
Voeg nu gezeefde bloem er doorheen en mix goed door.
Klop het eiwit stijf en spatel handmatig en voorzichtig door het deeg heen.
Verwarm de wafel ijzer en vet de platen in.
Gebruik een soep lepel als maat voor een portie en schep op de warme ijzers. Bak op de warmte stand 3,5 a 4 rond 5 minuutjes
Reacties
Een reactie posten