Pompoen cake


Het is nog geen tijd voor de pompoenen maar de oude voorraad moet op, dus ik kwam op het idee om er deze cake van te gaan maken. En het is lekker en heerlijk als afsluiter na een lange werkdag.Volgens de fijnproevers komen de smaken in de buurt van wortel en een spekkoek . Vleugje kaneel doet alvast denken aan het herfst. En ja dit komt door die frisse dagen die we in deze koele maand mei meemaken. Met de koffie glazuur geef je aan deze cake een beetje pit en volle smaak. 
Heb je gelezen, dan ga toch bakken. Hele Nederland bakt dus kom op! Verras je familie of vrienden met deze simpele lekkere cake. Heb je geen pompoen dan vervang je deze voor geraspte wortel of  doe helemaal zonder, ook prima en het lukt ook nog.


380 g patentbloem
5 kleine eieren
400 g pompoen puree uit een blik 
300 g kristal suiker
250 ml zonnebloem olie 
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel vanille extract 
1 eetlepel kruiden koek kruiden 
Snufje zout


Glazuur
1 Mini Ristretto (sterke koffie van 70 ml) vermengd met 
100 g poeder suiker
 Verwarm de oven voor 160°C 
Stap 1
Klop met mixer eieren met suiker tot lichte, dikke  en luchtige beslag
Stap 2
Spatel voorzichtig handmatig pompoen puree, olie, kruiden en vanille extract.
Stap 3
Vermeng eerst de bloem met zout en bakpoeder door elkaar.
Zeef deze beetje voor beetje door in het beslag en spatel regelmatig door elkaar tot alles goed vermengd is.
Stap 4

Doe het beslag in een ronde bakvorm eerder bekleed met bakpapier of goed ingevet met boter.
Stap 5
Bak in het midden van de oven 1 uur en 35 minuten.

Reacties