Limoncello tiramisu

Heerlijke fris Italiaans dessert.
We willen allemaal heerlijk eten, maar kunnen daar helaas niet zoveel tijd besteden aan het klaarmaken ervan. Daarom is dit een leuke uitdaging voor iedereen. Heb je minder dan een half uur tijd om een gerecht op tafel te zetten, geen probleem met dit recept lukt dat zonder moeite. 

Past uitstekend als afsluiting van pasta of vis gerechten..

4 porties


1 Pakje lange vingers
1,5 citroen
100 ml limoncello
300 ml slagroom
100 g mascarpone
3 eetlepels lemon curd
3 thee lepel suiker
Geroosterd amandelen vlokken



Klop de slagroom half stijf en voeg lemon curd en mascarpone toe. Mix deze tot alles mooi glad word. Doe dit beslag in een boterham zakje. Knoop het dicht en knip een opening in een van de hoekjes en zet het op zij.
Pers de citroenen uit en voeg daaraan limoncello en suiker toe. Roer tot alles goed oplost.
Pak nu 4 glazen dessert schaaltjes.
Bouw nu de tiramisu op
Breekt de lange vingers door de midden en dompel deze goed in de citroen sap. Leg deze op de bodem van de schaaltje. Daarna pers je er een laagje slagroom overheen. Herhaal deze stappen nogmaals. Eindig met laagje slagroom met daarop een schijfje citroen, Melissa blaadje en de geroosterde amandel vlokken.





Reacties