Bloemkool omelet schnitzels









Heerlijke bloemkool koekjes die een uitstekende vervanging van vis of vlees zijn. Krokant aan de buitenkant en zacht van binnen. Geweldig met een combinatie van romige basilicum saus.  Zelfs moeilijke eters vinden deze pannenkoekjes lekker.

Pannenkoekjes


1 bloemkool ( voorgekookt en afgekoeld)
5 eieren
100 ml slagroom ( kookroom)
1 grote glas bloem
2 teentjes knoflook geperst
2 eetlepels gemalen peper
1 thee lepel zout
3 eetlepels gedroogde oregano
3 eetlepels gedroogde of verse bieslook
3 eetlepels gedroogde of verse tijm
1 eetlepel oregano
3 eetlepel gedroogde of verse peterselie
Grote bakplaat en raapzaad olie voor het bakken


Saus 


250 ml crème fraiche
2 teentjes geperste knoflook
Paar takjes verse basilicum
Zout en peper naar smaak
Dit alles mixen met een blender.



Pannenkoekjes
Snij de bloemkool fijn en doe in grote kom.
In aparte kom doe je de room en eieren. Klop deze op.  Voeg dan beetje voor beetje de bloem erbij en klop net zolang tot alles goed vermengd is, zonder  klontjes en je houd een dikkere maar nog steeds vloeibare consistentie over.
Voeg dan alle kruiden toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de fijn gesneden bloemkool toe en roer alles door elkaar.
Verhit olie in de pan en leg kleine schepjes pannenkoeken in de pan. Bak op een midden vuur goud bruin en dan draai ze dan om.
Als ze gebakken zijn laat je ze even afdeppen op keuken papier. Serveer warm met lekkere crème fraiche saus.





Reacties