Rosbief uit de oven


Er is niets lekkerder dan een goed, mals stukje vlees.Voor tijdens de feestdagen of gewoon om het
weekend te vieren! Leven is van om te genieten.Vervang je vaste patat dag door een goed stukje vlees met een gepofte aardappel en een kolfje mais. Krijg je dan ook niet zoals ik meteen een vakantie gevoel! Ik zie erin terug dat we die jaren regelmatig door Amerika rond trokken en ik in elke staat toch geneigd was om rood vlees te proberen. Mais en gepofte aardappel is daar "straight from the farms" traditioneel. Hmm, wat heb ik toch van genoten. Krijg nu alweer een heimwee naar toen.
We zouden veel minder vlees gaan eten, maar als ik er toch voor kies is het natuurlijk meteen een van de beste stukjes die je kan verkrijgen.
En nee, het is simpeler dat je denkt!  Probeer gewoon eens!! Vlees nog over, volgende dag heerlijk als carpaccio!


1 tot 1,5 kg goede kwaliteit slager rosbief in een stuk
7 teentjes knoflook door de helft gesneden
paar takjes rozemarijn
Peper en zout
olijfolie en een dikke klont roomboter


Verwarm de oven alvast op 150 C

Dep het vlees droog met een keuken papier.
prik met een scherp puntig mes gaatjes in het vlees en stop de halve teentjes knoflook erin doe dat ook met de rozemarijn. Zo trekt de smaak goed door het vlees heen. Bestrooi flink met peper en zout. Smelt de boter met olijfolie in de braadpan en bak (schroei) het vlees op een hoge vuur aan alle kanten aan.


Zet dan vervolgens in de oven schaal en giet het vet ervan eroverheen. Bak in de midden van de oven rond 50 minuten. Je kan aan het einde van de baktijd kijken met een vlees thermometer of het aan de binnenkant het vlees de temperatuur van 55 graden heeft bereikt. 

Nu kan je de voorgekookte maiskolven naast het vlees leggen en meebakken. Aardappelen poffen kan ook in de magnetron. 
Was de aardappelen goed af. Prik overal met een mes en zet deze nat in gesloten oven schaal op 600 watt op maximaal 12 a 13 minuten. 


Sausje naar keus.
 In mijn geval was dit een mierikswortel sausje.
3 lepels mayonaise
3 lepels crème fraiche 
citroen sap
3 lepels geraspte mierikswortel
Alles mengen en dan is het klaar en smullen maar!!















Reacties