Zondag middag lekkere trek? Een BBQ of mediterraanse gerecht op het menu? Vers afgebakken Naanbrood past daar uitstekend bij. Er gaat niets boven een huis gevuld met de geuren van vers gebakken brood. Dit naanbrood is knapperig aan de buiten kant en zacht van binnen. Makkelijk om van te voren voor te bereiden, vraag niet veel werk maar wel wat geduld voor het rijzen van het deeg.
Voor 6 naanbrooden
Deeg: 300g bloem
7 g droge gist ( 1 zakje)
120 ml warme melk maar niet heet!
4 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraiche
1 thee lepel zout
1 eetlepel olijfolie
Boven laagje :3 eetlepels gesmolten boter
4 teentjes geperste knoflook
Alle deeg ingrediënten kneden met handen of met een kneed hak mixer. Als alles goed vermengd is dek je dit deeg in de kom af met vers houdfolie en zet voor 2 uurtjes op de warme plek voor het rijs proces. Ik zelf doe de kom bijvoorbeeld tussen de dekens die op de bank liggen.
Als de tijd bijna voorbij is verwarm je de oven op 200°C.
Neem een grote oven plaat en leg daar bakpapier op.
Splits het gerezen deeg in 6 delen en vorm met handen een bootje met dunne bodem en dikkere
randen.
Besmeer met gesmolten boter met geperste knoflook.
Bak in de midden van je oven tussen 20 a 35 minuten licht bruin.
Reacties
Een reactie posten