Kipfilet in tomaten salsa


Prachtig gerecht die in een mediterraanse sfeer past. Simpel en lekker. Sappige kip in kruidige tomaten saus met smeuïge kokos rijst.

1 kg kipfilet
6 eetlepels olijfolie
4 thee lepel kip kruiden
2 blikjes gepelde tomaten
4 teentjes knoflook geperst
1 thee lepel sambal
Handje vol krenten
1 ui fijn gesneden
200 g pandan rijst
250 ml kokos melk


Afwerking 

Peterselie
Citroen plakjes



Snij kipfilet in de lengte. Marineer deze in olie en kip kruiden, laat minstens 1 uurtje intrekken. Dit kan je zelfs een dag eerder voorbereiden en in de koelkast bewaren.
Neem een grotere ovenschaal en doe de gepelde tomaten erin, krenten, geperste knoflook, sambal en fijn gesneden ui. Vermeng alles goed door elkaar.

Leg de gemarineerde rauwe kip op het tomaten salsa bedje en zet deze in de oven. 
Bak in niet voorverwarmde oven op 200 C  maximaal 45 minuten tot de kip van binnen gaar word.

Ondertussen kook je de rijst in het water samen met kokos melk.
Neem een grote ronde schaal en serveer rijst in de midden en vlees rondom. Giet rondom het vlees alle saus en bestrooi met een gesneden peterselie en plakjes citroen. 


Reacties