We zien steeds meer verschillende hummus smeersels in de schappen van onze supermarkten. Van naturel tot paprika, kaas en zelfs een pompoen versie. Maar de echte originele hummus is pure. Met twee simpele basis ingrediënten is deze al voortreffelijk. Fijn gepureerde kikkererwten en tahin, bekend als sesam pasta maakt dit gezamenlijk tot een hummus. Zonder toegevingen of kleurstoffen heb je binnen 5 minuten een heerlijke dip voorbij je groente of verse baguette. Door het toevoegen van olijfolie, mayonaise of kruiden maak je deze naar eigen smaak zoals jij lekker vind. Eindeloze variatie mogelijkheden dus, maar puur net zo lekker.
Hmm... warm afgebakken broodje erbij en dan alleen nóg maar genieten..
1 blikje of potje uitgelekte kikkererwten
2 teentjes knoflook
4 eetlepels tahin ( sesam pasta)
3 eetlepels citroen sap
0,5 thee lepel gemalen komijn poeder
0,5 thee lepel gemalen citroen gras
100 ml olijfolie
Water
zout en peper
Alles in de blender, mixen tot een romige massa. Als het nog te dik is, kanje makkelijk meer olijfolie, citroen sap of water toe voegen tot je jouw wenselijke pasta krijgt.
Je kan variëren met alle kruiden.
Door toevoegen van sambal , truffelolie of gerookte paprika maak je dit bijgerecht nog meer bijzonder. Wees niet bang om te gaan combineren.
Reacties
Een reactie posten