Aardappel liefhebbers opgelet! We gaan nooit meer eten verspillen. Met de restjes kan best veel mee gedaan worden.
Meest als ik aardappelen over heb gebruik ik ze voor gnocchi of deze aardappel koekjes. Door wat kaas en groente toe te voegen maak je een heerlijke variatie voor als tussendoortje of als bijgerecht. Denk hierbij aan courgette of geraspte wortels als een extra toevoeging, maar met een beetje kaas en wat kruiden kom je al best ver. Dagje eerder voorbereiden kan prima, en dan later nog afbakken, dippen en opeten.
500 g gekookte aardappelen
250 ricotta kaas of geraspte gele kaas
1 ei
1 ui fijn versnippert
2 teentjes knoflook geperst
2 bosjes verse peterselie fijn gesneden
Peper en zout
Stamp de aardappelen grof of doe ze door de aardappelen pers. Breng aan de smaak met peper en zout. Meng alle ingrediƫnten en vorm vervolgens ronde koteletjes. Maak je hand een beetje nat, dat voorkomt plakken.
Reacties
Een reactie posten