Aardappel kaas koekjes



Aardappel liefhebbers opgelet! We gaan nooit meer eten verspillen. Met de restjes kan best veel mee gedaan worden.
Meest als ik aardappelen over heb gebruik ik ze voor gnocchi of deze aardappel koekjes. Door wat kaas en groente toe te voegen maak je een heerlijke variatie voor als tussendoortje of als bijgerecht. Denk hierbij aan courgette of geraspte wortels als een extra toevoeging, maar met een beetje kaas en wat kruiden kom je al best ver. Dagje eerder voorbereiden kan prima, en dan later nog afbakken, dippen en opeten.


500 g gekookte aardappelen 
250 ricotta kaas of geraspte gele kaas
1 ei
1 ui fijn versnippert
2 teentjes knoflook geperst 
2 bosjes verse peterselie fijn gesneden
Peper en zout




Stamp de aardappelen grof of doe ze door de aardappelen pers. Breng aan de smaak met peper en zout. Meng  alle ingrediĆ«nten en vorm vervolgens ronde koteletjes. Maak je hand een beetje  nat, dat voorkomt plakken.



Leg ze op de bakplaat en zet ze in de oven voor een 40 minuutjes op 220°C tot ze goudbruin en krokant worden. Om een extra krokante laagje te creĆ«ren mag je de koekjes besmeren met wat olijfolie voordat je ze in de oven zet!


 



Reacties