Witte lasagne

En als je nou niet zo van tomaten houd, dan heb ik hier een heerlijke lasagne recept zonder de bekende rode saus. Net zo lekker, of misschien zelfs nog beter dan de traditionele versie.


ingrediënten

400 g rundergehakt
800 ml bechamelsaus ( kant en klaar)
2 thee lepel gemalen gember poeder
2 thee lepel vers gemalen peper
2 thee lepel gemalen koriander
2 thee lepel aroma

40 g geraspte Peccorino kaas
1 grotere ui of 2 kleintjes
Groenten naar keus toevoegen ( prei of groentemix )
2 a 3 teentjes geperste knoflook
Droge lasagne bladeren
2 mozzarella bolletjes
130 g crème fraiche




Bak de gehakt bruin zonder olie. Voeg de uitjes en geperste knoflook toe. Bak verder eventjes mee. Nu alle kruiden toevoegen en eventueel de groente naar keuze. Bak alles nog kort mee. Voeg de kant en klare bechamel saus en breng alles aan het kook. Daarna nog de geraspte kaas er doorheen, even roeren en dan is die klaar om de lasagne in laagjes op te bouwen.
Verwarm de oven op 190°C
Neem een ovenschaal en bouw de laagjes op door het wisselen van eerst saus en dan de lasagne  bladeren. Eindig altijd met lasagne bladeren. Leg op deze eerst in plakjes gesneden mozzarella en dan besmeer je alles nog af  met crème fraiche zodat er geen lasagne bladeren meer bovenuit steken.
Bestrooi met wat fijn gesneden verse kruiden en bak rond 45 min in de midden van de oven.

Serveer met frisse komkommer salade of een gewone sla melange.

Reacties