Verse tomatensoep is een feestje! Vooral als ze echt vers zijn en ook nog eens van betrouwbare bodem komen. Onze Nederlandse tomaten verdienen hiervoor eigenlijk een lintje. Van de tomaten op onze markt zijn dit de meest veilige en het minst blootgesteld aan de invloed van chemicaliƫn.
Sinds kort heb ik de eer om bij een van de beste bedrijven te werken waar ze heerlijk kunnen groeien en verzorgt worden. Dus een tomaten tijdperk komt eraan op deze blog. Tomatensoep, tomaten gazpacho, tomatensaus, tomatensap, tomaten risotto, tomaten quiche, tomaten tartaar, tomaten........ja...tomaten liefhebbers... gewoon blijven volgen dus...:)
2 kg tros tomaten in blokjes gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 grote ui fijn gesneden
1 potje geroosterde paprika in stukjes gesneden
3 cm verse gember fijn gesneden
2 Maggi tomaten smaakmaker bouillon doosjes
1 bosje verse peterselie fijn gesneden
30 g roomboter
Peper en zout naar smaak
Bak eerst glanzend de knoflook en uitjes op een klontje boter.
Voeg dan vervolgens gesneden tomaten en paprika toe en bak deze door, regelmatig roerend. Vervolgens voeg de tomaten bouillon smaakmaker en gesneden gember toe en bak deze verder roerend door.
Na 5 minuutjes doorbakken voeg je kokend water toe, net tot alles bedekt is. Doorkoken voor nog 15 minuutjes. Pas aan het einde voeg je de peterselie toe en dan nog 5 minuutjes doorkoken. Pureer net zolang totdat de soep mooi glad word. Toevoegen van zout en peper naar eigen smaak.
Reacties
Een reactie posten