Robuuste gember koeken


Gember is de nieuwe trend!

 Lekker voor in de thee, voor wok en Aziatische gerechten en dus ook zelfs in het gebakjes. Eten van gember brengt veel voordelen met zich mee. het werkt ontsteking remmend en tegen misselijkheid is waarschijnlijk nog wel het meest bekend, maar zorgt bovendien ook voor een goede stofwisseling. Het blijft dus niet alleen bij een lekkere pittig en kruidige smaak maar helpt je gezondheid dus ook nog eens.Deze koeken zijn de combinatie van de ouderwetse amaretto koekjes en speculaas brokken, luchtig, hard en krokant. Door het toevoegen van allerlei ingrediënten kan je ze op verschillende manieren  maken, zoals jij ze het lekkerste vind. Met chocolade, kaneel, noten..droog fruit, sesam.....


280 a 300 g kristal suiker
100 g roomboter op kamer temperatuur
1 ei
250 g meel
1 tot 1,5 eetlepel gember poeder
0,5 thee lepel baking soda



Verwarm de oven op max. 150 C° ( hetelucht)
Mix eerst de boter met suiker tot egale massa. Vermeng dan de meel met gember en bak soda en voeg dit  vervolgens aan de geklopte boter toe. Mix tot een kleverig deeg.
Verdeel deze en rol 12 bolletjes en leg deze met voldoende afstand van elkaar op twee bakplaten  bekleed met bakpapier.


Bak deze twee platen tegelijk tijd in de oven maximum 20 minuten. Wanneer ze licht bruin worden en gaan opblazen en open barsten dan zijn ze zo goed als klaar. 

 



Reacties