Stoofperen zijn zeer populair in het Nederland! Heerlijke, roze, kruidig toetje die overal bij past! Heerlijk om zo op te eten of lekker voor bij de hachee, yoghurt of ijs. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om te doen. Schillen, peren in de pan doen met de rest van je ingrediënten en dan alleen nog maar geduld hebben.
Dit is mijn eerste keer dat ik ze zelf doe, en meteen gelukt. Recept zelf kan je variëren met rode wijn, port waardoor ze meer rood worden of je kan verschillende kruiden toevoegen. Denk hierbij aan kruidnagel, steranijs, kaneel, peper korrels of venkel. Alles is mogelijk en het resultaat is altijd heerlijk
12 stoofperen
2 kaneel stokjes
3 steranijs
8 soep lepel suiker
2 vanille suiker of 1 vanille stokje
1 eetlepel aardappelzetmeel
Schil peren, verwijder het klokhuis. Als je het liefs wil hele peren serveren, dan schil je ze en laat je het steeltje zitten.
Neem een grote soeppan en leg de peren, kaneel stokjes en anijs erin. Voeg suiker en water toe, net voldoende dat de peren net over de helft onder blijven liggen. Heb je graag veel saus dan giet je genoeg water zodat ze net onder blijven.
Breng het aan het kook en dan zet je ze op een laagste pitje zodat ze tegen de kook blijven. Houd zo minstens 3,5 uur op een lage vuur.
Als de saus en peren roze worden betekend dat ze perfect zijn.
Haal de peren er voorzichtig uit en doe ze in een aparte kom en verdik de saus met de eerder apart opgeloste aardappelzetmeel met 250 ml peren vocht.
Voeg deze toe aan de saus en blijft zo snel mogelijk roeren. Brengt het aan het kook. Is je sausje niet voldoende dik dan herhaal je dit proces. Let op dat je niet te veel te snel in een keer toevoegt anders wordt het een pudding
Als de saus klaar is giet je deze over de peren.
Serveer warm of koud! Bewaar in de koelkast voor max 1 week, maar dat lukt je vast niet :)
Reacties
Een reactie posten