Foccacia met tomaten en olijven



Dagje zonder vlees! 

Weer zo prachtig brood recept. In dit geval Focaccia, kleurrijk, smaakvol, een echte pure verwennerij. Gewoon om zo op te eten of bij een kopje verse soep. Zo heerlijk, en helemaal niet moeilijk. Voor mij was het de eerste keer en meteen ook erg goed gelukt.


1.Deeg
500 g meel ( liefs brood meel)
7 gr droge gist

1 thee lepel suiker
1 thee lepel keukenzout
2 eetlepels olijfolie
300 ml lauwwarm water


2.Vulling
12 Cherry tomaatjes gehalveerd
12 zwarte olijven gehalveerd
Verse takje rozemarijn
Verse takje tijm
Extra optie door toevoegen van kappertjes 


3.Voor het serveren 
2 eetlepels olijfolie
Zeezout


1.
Vermengt eerst in de mixer alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg dan geleidelijk het water en olijfolie toe en kneed met het kneedhaak tot een kleverig deeg.
Haal dan uit de mengkom en kneed nog met je handen op een licht  met meel bestoven werkblad.  Vervolgens leg je het deeg in de kom die eerder besmeerd was met olie ( dat voorkomt het plakken). Dek het af met een keukendoek en zet voor 1 uur op een warme plek.









2.
Haal nu het deeg eruit en sla deze met je vuist aan zodat de lucht ontsnapt en vorm op de eerder bekleden bakplaat een mooie langwerpige ovale vorm.  Druk overal met je vingers kuiltjes in het deeg. Vul deze met tomaatjes en olijven. Rest van de gaatjes besprenkel je met olijfolie. Bestrooi dan met de kruiden. Zet op zij voor 30 minuutjes om te rusten.



Verwarm de oven voor 250°C

Bak in de midden van de oven 15 a max 20 minuten. Tot die goudbruin word.

3.
Serveer nog warm en besprenkel nog met wat zout en een beetje olijfolie





Reacties