Flammkuchen : het iets minder bekende broertje van de pizza. Krokante, dunne bodem met hartig of zoet beleg. En ja dit keer een wel heel easy recept met namelijk kant en klare deeg! Ja waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.! 10 minuutjes voorbereiden, 15 minuutjes bakken en dan nog 5 minuutjes om op te eten... langer zal het niet duren...zo lekker als dit is...
1 pakje verse flammkuchen deeg
130 g crème fraiche
1 rode ui in ringen gesneden
4 plakjes katen spek in kleine stukjes gesneden
25 g geraspte kaas Grana Padano
Verwarm oven ( hetelucht) op 220°C.
Leg het deeg op een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Besmeer deeg met de crème fraiche tot 1 cm van de rand. Verdeel het spek en de uien er overheen en als laatste bestrooi je met geraspte kaas.
Bak in de midden van de oven rond 15 a 17 minuten.
En dan hoef je alleen nog maar te genieten....hmmm...
Reacties
Een reactie posten