Sinds kort ben ik meer aan het experimenteren met gluten vrije recepten. De laatste jaren neemt de gluten allergie alleen maar toe dus het wordt steeds belangrijker hoe je lekker en gezond kan koken of bakken zonder gluten! Tegenwoordig kan je veel vervangers vinden waaronder kokos, amandel, mais of boekweit meel. Door deze te gebruiken kan je tarwe bloem volledig vervangen. Gekke is nog dat het ook zelfs een deel van je gerechten veel lekkerder daarvan worden. Enige waar je moet rekening mee houden is dat het meer vocht opneemt dus de recepten zijn niet vergelijkbaar met hoeveelheid meel die je normaal bent gewent om te gebruiken.
Dit recept is voor kaas liefhebbers. In dit geval speelt hier ricotta de hoofdrol. Cheesecake die juist niet fluweel zacht is maar juist korrelig en lijkt het meer op boter cake. Door kokosbloem en citroen toe te voegen is je gluten vrije recept verfrissend met ook een tropische tintje.
180 g boter op kamer temperatuur
120 g suiker
1 vanille suiker
2 thee lepels bakpoeder
100 g kokosmeel (150 g amandel meel )
3 eieren
Rasp van 1 hele citroen
Sap van 1 citroen
200 g ricotta kaas
Snufje zout
Verwarm oven tot 180 °
Klop eerst de boter zacht met suiker en vanille suiker.
Voeg dan een voor een de eieren toe en mix verder. Dan de ricotta kaas, citroen rasp en citroen sap. Klop tot alles goed vermengd is en daarna de droge ingrediƫnten. Meng tot een mooie plakkerige massa ontstaat.
Besmeer de taart vorm ( 13cm x 36cm ) en druk de cake goed tegen de bodem aan.
Bak in de oven rond 30 minuutjes tot de binnenkant gaar voelt. Niet langer anders droogt die uit.
Reacties
Een reactie posten