Spelt spaghetti met spinazie en groene pesto

15 minuten pasta gerecht die ook nog eens vegetarisch is.
Sinds ik een pastamachine thuis heb, koop ik geen pasta meer uit de supermarkt. Binnen 10 minuten zonder enige moeite heb ik thuis verse pasta, en dan ook nog in alle vormen.
Vandaag had ik een verse spelt pasta gemaakt. Meeste zouden denken dat het heel anders of minder lekker is. Nee hoor, het is heerlijk. Niks mis mee! Kwaliteit speelt hier wel een zeer belangrijke rol, kies daarom altijd voor biologisch en zo vers mogelijk. Dagje zonder vlees helpt onze aarde om minder CO2 produceren, dus ook nog eens milieu vriendelijk. 













300 g verse spelt spaghetti
Zout
Verse zak spinazie
2 eetlepels groene pesto
3 teentjes knoflook
200 g crème fraiche
Handje vol pijnboompitten
Olijfolie
Peccorino kaas




Breng het water met 1 thee lepel zout aan de kook.
Voeg pasta toe en kook deze volgens de aangegeven kook tijd beet gaar.

Bak  de spinazie  met een scheutje olijfolie ( ik heb deze nog extra fijn gesneden ) . Voeg geperste knoflook toe en bak deze kort mee.
Vervolgens pesto en crème fraiche. Roer goed door tot alles mooi gebonden is en laat 2 minuutjes zachtjes pruttelen.

Ondertussen kan je de pijnboompitten roosteren.
Als de pasta beet gaar is, afgieten en goed vermengen met de saus.

Serveren op een grote schaal en garneren met de pijnboompitten en geraspte Peccorino kaas.

Reacties