Mississipi Mud Pie


Chocolade verslaafden opgelet! Dit kan je echt niet weerstaan! Drie lagen chocolade, dus wel een echte calorieën bom.
Het hele jaar op de lijn gelet, continue zich lopen verhongeren en overal rekening mee gehouden... hmm...dat klinkt bekent. Stop ermee en ga keertje jezelf deze keer eens verwennen.  Feest voor je ziel.

Dit recept is een van mijn favoriete. Maar ik hou deze wel voor de speciale dagen in het jaar anders blijf ik maar sporten😏




1. De Bodem
300 gr fijn gemalen koekjes ( Oreo of Bostogne)
80 g boter

2.Vulling 
200 g pure chocolade 
100 g boter
2 eieren
100 g bruine basterdsuiker
250 g mascarpone  

3. Chocolade saus
1 blikje gecondenseerde melk ( mag ook kokos)
100 g pure chocolade
50 g vloeibare honing


1. 
Smelt de boter en vermeng de koekjes doorheen.
Bekleed de springvorm ( max 27 cm).
Verdeel het koekjes deeg en druk goed in.
Zet op zij en laat even afkoelen.

2.
 Verwarm de oven op 140°C ( boven en beneden zonder ventilatie )
Smelt de chocolade met boter. Laat deze vervolgens een beetje afkoelen.
Klop de eieren samen met suiker tot een dikke, maar luchtige massa.
Tijdens het kloppen voeg je nu de gesmolten chocolade toe. Als laatste voeg je de mascarpone toe. Mixen op en middelste stand voor nog 2 minuutjes totdat alles goed verbonden is.
Giet in de springvorm en bak in de midden van de oven voor maximaal 45 minuten.

3.
 Als de taart gebakken is kan je beginnen met chocolade saus.
Neem een steelpannetje en verwarm de chocolade met melk en honing op. Blijft roeren tot alle ingrediënten  mooi verbonden en egaal worden.
Verdeel de saus over de taart en zet deze minstens  voor 2 uur in de koelkast.

En dan hoef je alleen nog maar " te genieten"
 

Reacties