Lasagne uit een pakje is verleden tijd nadat jij dit recept uitgeprobeerd hebt.
Er gaat niks boven verse en zelf gemaakt eten waar geen toevoegingen of smaak versterkers zitten. Vergeet ook niet dat vers en homemade kost niet perse veel meer tijd dan eten uit een voorbereid pakje.
En buiten dat is het gewoon heerlijk en geeft meer voldoening ..
450 g slagers rundergehakt
Droge lasagne bladeren
2 grote preien in ringen gesneden
3 geperste knoflook teentjes
650 ml biologische tomaten saus
100 g geraspte kaas
Scheutje olijfolie
Kruiden mengsel 1 thee lepel chili poeder
1 thee lepel gerookte paprika poeder
1 thee lepel zoete paprika poeder
1 thee lepel gemalen komijn poeder
1 thee lepel droge oregano
1 thee lepel droge koriander
1 thee lepel aroma
1 thee lepel gehakt kruiden
Verwarm de oven tot 200°C
Bak het gehakt bruin met scheutje olijfolie.
Voeg alle kruiden toe en bak 1 minuutje door.
Voeg nu de prei ringen en geperste knoflook toe. Bak deze nog mee door totdat de prei zacht word.
Als laatste de saus er doorheen en breng dit alles al roerend aan de kook.
Pak een ovenschaal en begin met het opbouwen van de laagjes. Eerste laagje is de saus daarna de lasagne bladeren. Bedek elke keer goed de pasta laagjes en herhaal deze stappen tot de saus op is. Op de laatste laag van de saus strooi je de kaas eroverheen.
Bak in het midden van de oven max 45 minuten.
Reacties
Een reactie posten