Couscous is een van mijn favoriete bijgerechten. Heeft weinig aandacht nodig en lukt het altijd. Koud, warm, als salade of een bijgerecht. Het kan op allerlei manieren, zout, pittig, zoet en hartig, voor elke gelegenheid dus wel iets te bieden.
Deze keer in de combinatie van pittig en fris.
Binnen een half uur heb je een prachtig oosters gerecht met een Hollands tintje op de tafel.
En ja, 1 ding is zeker, smakelijk is die zeker.
100 g couscous
100 g diepvries erwten
2 handjes vol krenten
Vers bosje peterselie
2 takjes verse citroen Melissa
1 citroen
300 g kip braad stukjes zonder bot
1 rode ui
2 eetlepels kip tandoori kruiden (of ander pittig mengsel met kip kruiden)
4 Cherry tomaatjes
olijfolie
Begin met de kip.
Snij deze in kleine stukken en bak ze bruin met een scheutje olijf olie. Voeg de versnipperde ui toe en bak deze samen nog kort mee.
Voeg nu de kruiden toe. Bak nog 1 minuutje mee. Blus af met 150 ml water en breng het aan de kook. Laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen tot de saus een beetje indikt.
Kook ondertussen kort de diepvries erwten en laat ze uitlekken.
Voorbereid de couscous volgens de bereiding wijze op de verpakking. Of neem gewoon een diep kommetje en doe de couscous er samen met krenten in, vervolgens kokend water over heen. Zorg alleen dat je 1 tot 1,5 cm meer water erbij doet. Dek af met een bord of een deksel en laat de couscous minstens 5 tot 10 minuutjes rijzen.
Snij de peterselie en citroen melisse heel fijn. Meng deze door de couscous heen samen met de erwten, gesneden kruiden en sap van de geperste citroen. Doordat de kip pittig gekruid is geeft de mild, frisse couscous balans aan dit gerecht.
Server met vers gesneden tomaten erbij.
Reacties
Een reactie posten