Voor de zaterdag middag of een feestje. Past eigenlijk gewoon bij iedere gelegenheid. Jong of oud, iedereen kan ze voorbereiden. Varieer met bijvoorbeeld vlees vulling, vis, groenten of kaas. Hartig of zoet, het kan allemaal. Net wat je zelf het lekkerst vind.
Deze prachtige onderstaande hapjes zijn gevuld met zalm en rundergehakt.
vulling 1
2 pakjes bladerdeeg
1 blikje zalm
1 versnipperde ui
1 paprika chili fijn gestampt of fijn gesneden
1 klein blikje tomaten puree( 70 g)
peper en zout
vulling 2
100 g rundergehakt
1 uitje versnippert
pittige kruiden naar smaak
peper en zout
1 klein blikje tomaten puree ( 70 g)
1 los geklopt ei
sesam zaad
allebei de vullingen apart bakken. Bij beiden ook eerst het versnipperde uitje bakken en daarna pas de zalm/ gehakt toevoegen en kort meebakken. Als laatste pas toevoegen, tomatenpuree en kruiden. Blijven proeven zodat je jouw favoriete krijgt.
Laat dan vervolgens afkoelen.
Verwarm de oven voor 200 C
en voorbereid de bakplaat
Ontdooi de bladerdeeg en snij deze in driehoeken met behulp van een pizza snijder.
Vulling in het midden en naar elkaar vouwen. De randen ervan goed aandrukken met een vork. Zorg dat de vulling er niet uit gaat lopen, anders wat minder gaan gebruiken.
Als laatste besmeer je de buitenkant met een geklutst ei. Gebruik hiervoor een siliconen kwast.
Bestrooi deze met wat sesam zaad en zet dan in het midden van de oven.
Bak maximaal 30 min tot ze goudbruin zijn geworden.
Reacties
Een reactie posten