Mini pavlova"s


Heerlijk, luchtig taartjes in een hand omdraai!  Om nooit genoeg van te krijgen. Prachtig  met aardbeien of ander rood fruit!


genoeg voor 10 porties

3 eiwitten afkomstig van grote biologische eieren
130 g poeder suiker of fijne kristal suiker
snufje zout
1 thee lepeltje aardappelzetmeel (gezeefd)

Voorverwarmen oven (boven en beneden zonder circulatie) op 150 C.
Klop de eiwitten tot pieken ontstaan en dan langzaam zout, suiker en gezeefde aardappelzetmeel toevoegen tijdens het mixen.
Mix nog ongeveer 7 minuten tot de massa word glanzend en stevig ( tot de lepel in de midden blijf redelijk van zelf staan)
Op een bakplaat leg je bakpapier met een getekende cirkeltjes  van ongeveer 7 cm.
Nu nog de massa overscheppen binnen de cirkel en vormt ronding met net even hogere randen voor de vulling.
Bakken 35 minuten lang dan oven uitzetten en
nadrogen nog 30 min in  de gesloten oven 

Vulling is naar eigen keus. Alles mogelijk! Wel verstandig om wat bijvoorbeeld te beginnen met opgeklopte slagroom als basis zo dat de vruchten of sap niet doorlekken.


Reacties