Krokante buikspek "Pork Belly" uit de oven

Herfst,  dus de tijd van de wild weken, gerechten waar je het lekker warm van krijgt en je gezellig lang mee kan tafelen nu het weer zo vroeg donker wordt. Buikspek ook wel bekent als Pork Belly past hier erg bij. Mals, krokant en daarom ontzettend lekker. Wil je jezelf of je gasten verwennen met dit niet extreem dure stukje vlees dan kun je hiermee eenvoudig een feestje maken. Hmmm...ik hoor nog steeds het gekraak in mijn mond van het gebakken korstje, en die smaak, onvergetelijk... 




Buikspek goed afspoelen en vervolgens afdeppen met een droge doek. Snij daarna met een scherp mes een rooster in het vel.


Marineer de buikspek 24 uur van te voren met veel kruiden en veel knoflook. Gebruik je eigen favoriete kruiden mix daarvoor. Mix de kruiden met 2 eetlepels olijfolie en een paar geperste teentjes knoflook. wrijf deze goed in, en pak het spek vervolgens goed in, in de vershoud folie. Bewaar/marineer minstens 24 uur in koelkast.



Leg de buikspek op het rooster met het vel naar de boven kant. Vul de braadslee met water (voor nog extra smaak voeg je nog een paar takjes rozemarijn aan het water toe) en doe deze onder het rooster zodat het vet erin kan druipen. Het vocht in de braadslee zorgt ervoor dat het vlees niet gaat uitdrogen en daardoor lekker mals blijft.
Bak in de oven 1 uur op 190 °C daarna nog 30 minuten op 220°C en vervolgens kun je nog voor een extra krokante korstje onder de grill zetten voor 5 minuutjes tot het spek vel blaasjes krijgt.





Reacties