Chocolade cake

Kerst op komst!
Wordt tijd om nog snel een paar nieuwe recepten uit te gaan proberen. Zeker eentje die vast gaat lukken zonder er al te veel aandacht aan te hoeven besteden. Je moet namelijk wel wat tijd over houden tijdens de feestdagen. Nou, met dit recept hoef je je daar geen zorgen om te maken.
Maak je cake extra bijzonder door glazuur van gesmolten chocolade er overheen te doen of een laagje jam ertussen.


2 thee glazen patent bloem
2 eieren
3/4 thee glas suiker
1 thee lepel bakpoeder
4 thee lepels cacao
125 g roomboter
3/4 glas melk
100 g melk chocolade

Boter, chocolade, melk en suiker smelten in een steelpan totdat alle ingrediënten goed met elkaar  gaan binden. Laat het vervolgens afkoelen.

 Verwarm ondertussen de oven boen en beneden op 180 C

Meel, cacao en bakpoeder goed vermengen met een vork.
Nu voeg je de gesmolten boter langzaam toe tijdens het roeren.
Als laatste voeg je de eieren toe en dan mixen op de hoogste stand maximaal 3 minuutjes.
Als het deeg nog te dik aanvoelt, kan je een extra scheutje melk of vloeibare boter toevoegen.

Baktijd 45 min tot de saté prikker niet meer gaat plakken (beetje mag wel)
.

chocolade glazuur


100 g melk  chocolade
50 g roomboter

smelten in de pan, niet laten koken,
Als het dan nog niet voldoende vloeibaar is dan kun je nog wat extra boter toevoegen of een beetje water

vulling naar keus


-kersen jam
-pindakaas
-opgeklopte slagroom met cacao en suiker
-boter crème

versiering


-kersen
-nootjes
-hagelslag



Reacties