Pineapple cake, maar dan op z'n kop

Zoete cake met een verleidelijk laagje karamel en het zuurtje van ananas.
Warm serveren met een bolletje ijs of gewoon 's ochtends bij een bakkie thee... nou ja, waarom niet..

Deze cake vraagt niet veel werk en presenteert zich geweldig. Met een tintje kaneel breng je de sfeer van komende feestdagen alvast langzaam in je smaak beleving ...en door de ananas blijf je ook nog steeds een beetje aan de zomer denken. 



Boven laag taart / onderlaag in de bakvorm

60 g  gesmolten boter
170 g licht bruine suiker
10 ananas schijfjes ( 1 blikje van 580 ml en bewaar het vocht )
13 ingelegde kersen

Vermeng goed de boter met de suiker en dek hiermee de bodem van je bakblik af. Zorg voor blik met een dichte bodem anders gaat de suiker eruit lopen tijdens het bakken.



Verdeel de uitgelekte ananas en kersen over de suiker massa.




Verwarm alvast de oven ( boven en beneden) tot 180°C

Deeg

220 g bloem
1,5 thee lepel bak poeder
0,5 thee lepel zout
0,5 thee lepel kaneel of speculaas kruiden
120 g zachte roomboter
150 g suiker
1,5 thee lepel vanille extract
120 ml ananas vocht ( uit de blik)
2 grote eieren



Vermeng met een vork  eerst alle droge ingrediĆ«nten,  daarna als eerst de boter tot die goed opgenomen word. Vervolgens het ananas vocht en het vanille extract. Goed mixen totdat alles goed gebonden is. Als laatste eieren, wel een voor een doen en ga nog 2 minuutjes door met mixen op de hoogste stand tot het een mooie luchtige massa wordt.
Schep voorzichtig het deeg over de ananas en bestrijk voorzichtig over de hele taartvorm.



Bak midden/onder in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Wacht niet te lang met de taart omdraaien anders gaat het karamel laagje verschuiven en blijft de taart aan de bodem plakken.



Reacties